Zakelijk

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Het inschakelen van een incassobureau is iets waar veel ondernemers terughoudend in zijn. Als mens ga je namelijk – veel mensen althans – uit van het goede van anderen (zoals je klanten en toeleveranciers) en heb je geduld met ze. Maar in uiteenlopende situaties is het echt aan te raden om over te gaan tot verdere stappen en een incassobureau, zoals Rechtnet Advocaten: incassobureau nabij Tilburg, te contacteren om je rechtmatige inkomsten op te eisen. Maar wanneer is er een grens bereikt? In welke omstandigheden is het aan te raden om in zee te gaan met een betrouwbaar incassobureau?

 

Als er financiële problemen dreigen is het alarmfase 1

Een situatie waarin inschakeling van een ervaren incassobureau, zoals Rechtnet Advocaten: incassobureau nabij Tilburg, echt aan te raden is, is als je door niet-betalende klanten of toeleveranciers in de financiële problemen dreigt te komen. Als het water je financieel aan de lippen dreigt te gaan staan, is het echt ‘alarmfase 1’ en kun je maar beter snel een incassobureau bellen voor juridische hulp. Vaak gaat het hierbij om grote geldbedragen. Heb je een paar klanten die je nog enkele tientjes schuldig zijn, dan overleef je dit als ondernemer vaak wel. Maar als er een onbetaalbare factuur van bijvoorbeeld 33.000 euro open staat, wordt het voor veel bedrijven als snel een urgente zaak.

 

Beter is om vroegtijdig in actie te komen

Natuurlijk kun je besluiten om te gaan ingrijpen als je cashflow stagneert en je betalingen moet gaan uitstellen. Maar het is slimmer om, ook als startend ondernemer, in te grijpen voordat er (grote) geldproblemen ontstaan. Zorg dat je een contract afsluit met een incassobureau, waarbij je altijd aan kunt kloppen voor snelle juridische en financiële hulp. Je handelt dan proactief en hebt de zekerheid dat je sneller geholpen worden als er sprake is van niet-betalende consumenten, toeleveranciers of zakelijke partners. En dat geeft een zeker en veilig gevoel! Mocht je namelijk in de problemen raken door wanbetalers, dan wordt je door specialisten van een incassobureau ontzorgd. Jij kunt verder gaan met waar je goed in bent, namelijk ondernemen, terwijl het incasseren van achterstallige facturen door andere specialisten georganiseerd wordt. En dat is natuurlijk een win-winsituatie, die je uiteindelijk een hoop tijd en geld kan opleveren! Succes en veel ondernemers geluk toegewenst!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader