Wonen / Huis en Tuin

Het reinigen van je bankstel, iets voor professionals?

Ondanks het feit dat ik vrij klein woon, een appartement dus, heb ik genoeg ruimte om er een bankstel in te plaatsen en die staat er dan ook. Om heel eerlijk te zijn zou die echter best wel eens grondig schoongemaakt mogen worden, maar ik zit er zo weinig op dat ik het eigenlijk niet de moeite waard vindt dat te laten doen. Ik ben dus inmiddels wel tot de conclusie gekomen dat, als ik de bank inderdaad wil laten reinigen, ik dat beter aan een professionele meubelreiniger kan overlaten.

 

Bank reinigen voorbeelden

Als alleenstaande speelt mijn leven zich voornamelijk af in een comfortabele luie stoel. Deze is van leer ( kan kunstleer zijn, weet dat niet zeker) en omdat ik veelal in korte broek en T-shirt vertoef, is deze stoel bedekt met een overtrek. Groot voordeel daarvan is dat de stoel dus niet al te snel vuil wordt.
Nu kun je dat ook met een bank doen, maar zeker een stoffen bank gaat op een gegeven moment toch geurtjes afgeven. Onbedekt gaat dat nog veel sneller en stapelt zich het vuil op in allerlei aanwezige kieren. Het kan dus geen kwaad de bank af en toe goed te reinigen of te laten reinigen.

Kun je zelf al iets doen aan schoonmaakwerk?

Natuurlijk kan dat en we hebben al vermeld dat een overtrek voor meubels een hoop ellende kan voorkomen. Belangrijk is verder er snel bij te zijn indien er iets gebeurt. Zodra je knoeit met een of andere vloeistof of je biefstuk valt van je bord tijdens het avondeten op je schoot, wacht dan niet en neem meteen de juiste maatregelen.

Nu is er natuurlijk een probleem, want wat zijn precies die juiste maatregelen? Wat is er nodig om een bepaalde vloeistof of vlek weg te krijgen zonder allerlei andere gevolgen?
Het internet kan uitkomst bieden met de juiste vraagstelling, maar dat kan ook tot verwarring leiden of gewoon klinkklare onzin zijn. Ga daarom altijd naar een site van een professionele meubelreiniger om de juiste methode te vinden voor het reinigen van je bank. In veel gevallen zijn ze zelfs bereid je bijvoorbeeld via directe chat of mail van advies te voorzien.

Enkele voorbeelden van zelf aan de slag gaan zijn:
• Voor je schoonmaakt, eerst de kruimels weghalen (dat moet je trouwens sowieso regelmatig doen)
• Voor een aantal soorten vlekken werkt gewone shampoo
• Spray met warm water en schoonmaakazijn om een muf ruikende bank op te frissen
• Wat dacht je van een sopje met soda?
• Soms kan een strijkijzer uitkomst brengen

Als je zelf gaat reinigen, moet je het antwoord hebben op de volgende vragen:
• Van welk materiaal is de bank gemaakt?
• Wat voor vlek of vlekken zijn het?
• Welk middel werkt het beste en is het veiligste voor mijn bank?
• Welke methode moet ik toepassen?
Zodra je ook maar enige twijfel hebt, bel een meubelreiniger en maak een afspraak.

Ouderdom

We willen nog een klein dingetje kwijt. Een zitbank kan lang meegaan, zeker als je er zuinig mee omgaat, maar er komt een moment dat de leeftijd te zien is. Vlekken krijg je niet meer weg en slijtage treedt op. De professionele meubelreiniger is in staat om de meeste, al bijna afgeschreven, banken nieuw leven in te blazen.

Maak daar gebruik van!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader