Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Overkapping aan huis

Een overkapping aan huis is prachtig om te zien, en ook heerlijk om erin te zitten.

Een overkapping aan huis is prachtig om te zien, en ook heerlijk om erin te zitten, zeker wanneer je de overkapping voorziet van een glazen schuifdeur. Zo kun je lekker beschut buiten zitten, het hele jaar door. Klinkt goed toch? Laten we om te beginnen eens kijken naar de voordelen van een overkapping aan huis.

 

Uitleganimatie over Veranda’s:

Wat zijn de voordelen van een overkapping aan huis?

  • Een verlengde van je huis. Je breid je huis uit, je woonkamer word groter.
  • Wanneer je ooit je huis wilt gaan verkopen, is het fijn om te weten dat een overkapping aan je huis de waarde van je huis gunstig beïnvloed.
  • Een overkapping aan huis kan helemaal op maat gemaakt worden.
  • Een overkapping aan huis is verkrijgbaar in diverse soorten en maten, en ook zijn ze gemaakt van diverse materialen, zoals hout, aluminium, of kunststof.
  • Een overkapping aan huis kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt er gasten ontvangen. Je kunt er een leeskamer van maken, of iets totaal anders.
  • Zo een overkapping vergroot je woongenot.
  • Er is in bijna alle gevallen geen bouwvergunning nodig.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MOZA Veranda (@mozaveranda)

 

Wat is nu precies een overkapping aan huis?

Een overkapping aan huis maakt je woning groter. Je hebt een extra kamer tot je beschikking. Van eenff veranda kun je het hele jaar door genieten.

Welke materialen kun je gebruiken voor het bouwen van een overkapping aan huis?

Er zijn 2 materialen die het meest gebruikt worden voor het maken van je veranda;

  • Een houten overkapping aan huis, hout is prima bewerkbaar. Wanneer je hout gebruikt kun je lekker grote schuiframen plaatsen, die veel licht binnen laten. Daarnaast is een groot voordeel van het gebruiken van hout dat het zo goed isolerend is, wat van groot belang is in deze tijd. Een nadeel is dat regelmatig onderhoud noodzakelijk is. Zorg er dus voor dat je een goede kwaliteit hout uitzoekt die bestand is tegen de wisselende weersomstandigheden.  Wanneer je kiest voor kwalitatief hoogstaand hout moet je er wel rekening mee houden dat je een flink stuk duurder uit zult zijn.  Dit ligt ook aan de soort hout die je gebruikt. Maar hoe goedkoper het hout, hoe meer onderhoud er nodig is.
  • Een aluminium overkapping aan huis, met een aluminium overkapping ben je verzekerd van een duurzaam en sterk product. Het voordeel dat ze zo sterk zijn is dat je grote overkappingen kunt maken zonder een dik profiel. Je krijgt zo een strakke overkapping die prima tot zijn recht kom bij een modern huis. Onderhoud is nauwelijks nodig.
  • Terrasoverkapping, deze zijn ook verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Om een goede indruk te krijgen van wat er zoal mogelijk is, raden we je aan om eens een keer langs te gaan in een showroom. Je zult verstelt staan van alle mogelijkheden. Je kunt er dan voor kiezen om een offerte uit te brengen.

 

Overkapping aan huis-Moza Veranda

 

Of je nu op zoek bent naar een overkapping aan huis of een terrasoverkapping, er zijn altijd bedrijven bij je in de buurt waar deze  verkrijgbaar zijn.  De keuze is ruim, ook wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een kleine overkapping aan je schuur.

Alvast heel veel plezier met je veranda, geniet ervan!

 

Specialisten voor onder anderen: Veranda’s, Overkappingen, Terrasoverkappingen, Tuinhuis en Schuurtje met overkapping.

 

Een andere leuke informatieve artikel/blog over ‘Veranda Tilburg‘ kun je hier lezen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader