Wonen / Huis en Tuin

Zo kies je de juiste raambekleding voor in de slaapkamer

Een goede nachtrust is letterlijk van levensbelang. Slaapproblematiek levert zowel voor de fysieke- als de mentale gezondheid de nodige problemen op. Een van de belangrijkste factoren voor een goede nachtrust is toch het licht in de slaapkamer. Ons lichaam heeft het nodig om in een donkere slaapkamer te slapen. Alleen dan worden de juiste slaaphormonen aangemaakt. Een donkere slaapkamer draagt dan ook bij aan een diepere slaap en minder vaak wakker worden. Hierbij speelt raambekleding een belangrijke rol. Maar hoe kies je toch de juiste raambekleding voor in de slaapkamer? We hebben een aantal tips verzameld. 

Extra verduisterend 


Allereerst is het natuurlijk van belang dat je voor een verduisterend gordijn kiest. Denk niet dat dit de zoektocht direct een stuk gemakkelijker zal maken, want ook op het gebied van verduisterende gordijnen is er ontzettend veel keus. Kies je bijvoorbeeld voor klassieke gordijnen of misschien zelfs wel vouwgordijnen met dubbele stof? Of plisségordijnen? Werkelijk alles is mogelijk in de slaapkamer. Hierbij is het met name belangrijk dat je rekening houdt met je eigen smaak, de stof en de kleur in de slaapkamer. 

Heb je een prachtig gordijn op het oog, maar heb je geen idee of deze ook voldoende zal verduisteren? Vraag dit dan gerust na. Er is vaak enorm veel mogelijk om gordijnen geheel naar wens samen te stellen. Zo wordt bij rolgordijnen vaak gekozen voor een extra zijgeleiding, zodat er geen strookje licht meer aanwezig is. Op die manier kun je alsnog jouw favoriete gordijnen ophangen, zonder dat dit ten koste gaat van de verduistering in de slaapkamer.

Laat de raambekleding op maat maken 


Kies bij voorkeur voor een aanbieder die de raambekleding ook nog eens geheel op maat kan maken. Zeker wanneer je zelf niet handig bent met de naaimachine is het belangrijk om dit door deskundigen te laten doen. Wanneer een gordijn nét niet helemaal mooi valt, kan dit namelijk enorme gevolgen hebben voor de functionaliteit van het gordijn. Gelukkig kunnen de meeste aanbieders relatief eenvoudig alle gordijnen op maat maken. Zo ook bij SS. Op die manier weet je zeker dat het gordijn perfect past, ontzettend praktisch zal zijn en er ook nog eens veel mooier uit zal zien. Bovendien bespaart het jou ook nog eens het nodige werk. Ophangen en genieten maar! 

De juiste kleur 


Gordijnen in de slaapkamer moeten niet alleen heel praktisch zijn. Het oog wil ook wat. Daarom is het tevens belangrijk om over de stijl en de kleur van het gordijn na te denken. In de slaapkamer is het met name belangrijk dat de rust bewaard wordt. Kies daarom niet voor al te drukke prints of kleuren. Bovendien helpt een neutrale kleur ook om makkelijker te combineren in de ruimte. Zo kun je volop experimenteren met kleuren op de muren of accessoires, zonder dat de gordijnen na verloop van tijd weer vernieuwd moeten worden. Met de juiste kleur geef je jouw slaapkamer niet alleen de nodige sfeer, maar weet je ook zeker dat je de komende tijd goed zit.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader