Eten & Drinken

Zó ziet de ideale luie zondag eruit

Het is heerlijk, en van tijd tot tijd ook gewoon echt even nodig: een luie zondag. Neem het er dan ook van! Hoewel het dus de bedoeling is om zo weinig mogelijk uit te voeren, kun je alsnog een beetje je best doen om er iets van te maken. Hoe de ideale zondag eruitziet? Dit zijn onze tips.

 

Lekker uitslapen

 

We beginnen bij het begin: een luie zondag leent zich natuurlijk perfect voor uitslapen! Zet dan ook zeker geen wekker. Helaas lukt het ons niet allemaal om dan pas echt laat wakker te worden, maar je kunt het in ieder geval proberen. Het is al ontspannen om dat irritante geluid van je wekker een keertje niet te horen. Als je wakker bent geworden, kun je ook gerust nog even blijven liggen. Draai je nog een keer om, blijf lekker warm onder de dekens. Vervolgens stap je eens langzaam uit bed, uiteraard om eerst een kop koffie te gaan zetten!

 

Start rustig met koffie en ontbijt

 

Over koffie gesproken! Neem lekker de tijd voor je kop koffie, want juist op zo’n luie zondag kun je er optimaal van genieten. Wil je kiezen voor gemak? Maak je kopje dan klaar met koffiepads, waarbij je zo ongeveer alleen maar op het knopje hoeft te drukken. Met alleen koffie zijn we er nog niet. Kies ook voor een goed ontbijtje, in de vorm van brood met beleg of juist yoghurt met muesli en fruit. Als je normaal gezien een simpel en snel ontbijtje naar binnen werkt, kun je op zondag voor iets uitgebreids kiezen – en er ook echt meer van genieten.

 

Luieren op de bank

 

Is er iets heerlijker dan op een vrije dag luieren op de bank? Pak er een goed boek bij, luister naar een podcast of kijk een serie – jij weet wat je het liefst doet. Zo kun je je met gemak urenlang vermaken. Gun jezelf die tijd ook. We vinden het vandaag de dag vaak lastig om echt eens helemaal niets te doen. Terwijl dit juist zo belangrijk is: op deze manier laad je namelijk volledig op. Zorg dus dat je niet veel ‘moet’ van jezelf, juist niet op je luie zondag. Als jij de hele dag op de bank wilt liggen, is dat je gewoon gegund. Dekentje en je favoriete drankje erbij, en niets meer aan doen.

 

Goed diner

 

Trakteer jezelf ook op een goed diner op die luie zondag. Het uitgangspunt? Eet waar jij trek in hebt! Of dat nu een gezonde maaltijd is of juist pizza of patat, volg lekker je gevoel. Als je zin hebt om iets te maken, kun je zelf in de keuken gaan staan. Maar het is tevens een idee om het eten te laten bezorgen. Zo kun jij gewoon lekker op die bank blijven liggen.

 

Vroeg naar bed

 

Heb je ’s avonds verder geen plannen? Kruip dan eens lekker vroeg onder de wol. Zeker als het weer buiten guur is, voelt dat toch zo heerlijk. Nog een voordeel: je slaapt lekker lang, wat maakt dat je weer helemaal klaar bent voor de week die volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader