Gezondheid en VerzorgingHoreca, Recreatie, Toerisme en Cultuur

Tips voor een spa-avond bij jou thuis

Het is goed om eens in de zoveel tijd een moment voor jezelf te nemen. Iedereen heeft soms wel eens de behoefte om even op te laden en dat kan door wat me-time. Dit kan door een spa-avond bij jou thuis. Maar hoe doe je dat? Je badkamer is geen sauna- of wellnesscomplex. Wij geven je wat tips om jouw badkamer om te toveren tot een ontspannen omgeving, lees verder als je benieuwd bent naar wat deze tips zijn.

Verander je badkamer in een spa

Je begint met het verhogen van de temperatuur in de badkamer. In een echte sauna of spa is het ook altijd lekker warm, dus zet de verwarming wat hoger. De geur is ook een belangrijk aspect van een spa-avond weten ze bij Elite Wellness. Wanneer je goed wilt ontspannen is het belangrijk dat er een geur in de badkamer is die ontspannend werkt. Deze geur kun je creëren door geurstokjes, kaarsen, olie of badbruisballen. 

Zorg dat je zachte handdoeken weglegt 

Wanneer je een sauna bezoekt, krijg je daar zachte handdoeken. Dus als je thuis een spa-avondje organiseert, begin je met het klaarleggen van een zachte, warme handdoek die zacht is voor de huid. Na een scrubbeurt en warme douche verlangt je lichaam namelijk naar een extra zachte handdoek.

Geniet bewust van het moment

Jij weet als geen ander waar jij positieve energie van krijgt. Ga je voor muziek om tot rust te komen of hou je juist meer van een spannend boek? Terwijl het masker intrekt heb jij even de tijd om lekker te ontspannen. Kijk vooral niet teveel op je telefoon. Social media en het nieuws kun je later altijd nog bekijken en dit helpt jou niet om goed te kunnen ontspannen. Voorkom overmatige prikkels dus en leg je telefoon weg. 

Trek een lekkere badjas aan

Een badjas aandoen, geeft je al meteen een ontspannen gevoel. Dit is precies het gevoel wat je wilt creëren en daarom is het een goed idee om een zachte badjas aan te doen. Trek dus een zachte badjas aan als je klaar bent met alle badkamerrituelen om lekker in de ontspannen sfeer te blijven.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader