Kantoorartikelen

Redenen om een refurbished printer aan te schaffen

De laatste tijd zien we steeds meer refurbished producten op de markt komen; van laptops tot refurbished A3 kleurenprinter die je kunt kopen. Deze refurbished producten worden steeds bekender en dat komt doordat er een aantal voordelen aan deze producten zitten. Refurbished producten zijn gebruikt, maar volledig gecontroleerd, getest en gereinigd. Daardoor zijn ze weer helemaal in orde om te gebruiken. In dit artikel staan de redenen om voor een refurbished printer te kiezen.

Minder duur

De eerste reden is dat de prijs van een refurbished printer een stuk lager is dan de prijs van een nieuwe printer. Met de aanschaf van een refurbished printer bespaar je al snel 50 tot 90 procent van de nieuwprijs. Dit verschil in prijs is een belangrijke reden om voor een refurbished printer te kiezen. Zeker wanneer je budget niet heel groot is. 

Je houdt rekening met het milieu

Een andere reden is dat het aanschaffen van een refurbished printer beter is voor het milieu dan het aanschaffen van een nieuwe printer. Omdat je kiest voor een refurbished printer, wordt de levensduur van de printer verlengd. Hierdoor worden er nieuwe grondstoffen bespaard. Dit is ook een goede reden om als bedrijf te kiezen voor een refurbished printer aangezien veel ondernemers duurzaamheid binnen het bedrijf steeds belangrijker vinden. 

Gegarandeerd goede kwaliteit

Refurbished printers zijn van hele goede kwaliteit. Doordat de printer door professionals wordt gecontroleerd op diverse punten, goed is schoongemaakt en waar nodig onderdelen zijn gerepareerd of vervangen, gaat de printer weer langer mee. 

Je hebt meer zekerheid dan bij een tweedehands printer

De laatste reden is dat je meer zekerheid hebt wanneer je kiest voor een refurbished printer dan wanneer je gaat voor een tweedehands printer. Refurbished printers zijn namelijk helemaal nagekeken en gerepareerd, wat bij tweedehands printers niet zo is. Bij tweedehands printers kan het zo zijn dat er verborgen gebreken aan het apparaat zitten. Ook ontvang je bij tweedehands apparaten geen garantie en bij refurbished apparaten wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader