Auto's, Motoren & BandenSport & buiten

De strijd tussen Max en Lewis wordt steeds spannender

spannender

Nu de Red Bull auto van Max Verstappen eindelijk in een seizoen tot het einde mee kan strijden van het Formule 1 seizoen is een vreugd voor de meeste Nederlandse fans. Max maakt dit seizoen namelijk een grote kans om eindelijk wereldkampioen te worden. Hoe heeft deze strijd zich tot nu toe ontwikkelt?

 

Race 1

Het seizoen begon net zoals vorig jaar in Bahrein waarbij Lewis met de eerste winst van het seizoen vandoor ging. Max kwam prima tweede met een ruime voorsprong op derde plek Bottas.

 

Race 2

De tweede race vond plaats op het circuit van Imola waar Max de overwinning na een klein incident met Lewis die wel gewoon tweede werd. Na deze race stond Hamilton nog wel boven Max door de snelste ronde te pakken.

 

Race 3

Voor de tweede keer bevond het F1 circus zich in Portugal waar Lewis met een ruime voorsprong won van Max die tweede werd.

 

Race 4

Spanje blijft altijd een mooie baan om op terug te komen door de eerste overwinning van Max. Lewis pakte hier alleen weer de overwinning met Max op de tweede plaats. Wel met de snelste ronde.

 

Race 5

Een traditie die op de kalender staat is de GP van Monaco. Max wist deze voor het eerst in zijn carrière te winnen. Hamilton wist slechts zevende te worden. Sainz werd wel mooi tweede met zijn Ferrari.

 

Race 6

Wat een chaos was deze race. Zowel Max als Lance Stroll hadden een klapband waardoor Pirelli onder vuur kwam te liggen. Het leek er op dat Lewis de overwinning zou pakken. Maar na de herstart schoot de Brit rechtdoor waardoor ook hij geen punten pakten door 16e te eindigen.

 

Race 7

Wat. Een. Race. Max reed een geweldige race met een prachtige inhaalactie op Lewis waardoor hij eerste werd met de snelste raceronde. Met Lewis op de tweede plek.

 

Race 8

De tweede van een driekoppige overwinning voor Max kwam op de Red Bull Ring tijdens de GP van Stiermarken. Max was zoals gewoonlijk weer dominant op dit circuit. Lewis pakte echter wel de snelste ronde.

 

Race 9

Max wist ook de tweede race op de Red Bull Ring te winnen in de vorm van de GP van Oostenrijk met de snelste ronde achter zijn naam. Lewis viel voor de tweede keer dit seizoen buiten het podium door vierde de worden.

 

Race 10

De race met het welbekende incident tussen Lewis en Max. De één zegt dat het Lewis zijn fout is, de ander weer Max zijn fout. We gaan het nooit weten. Het was ook de eerste race die de sprint-race had. Max won deze waardoor hij, ook al viel hij uit, toch nog met drie punten naar huis ging. Lewis kwam hierin tweede en ging na zijn overwinning met 27 punten naar huis.

 

Race 11

Weer een geweldige chaotische race. Op het begin waren er doordat Bottas veel te laat remde veel crashes waaronder Max. Hij had zoveel schade aan zijn auto waardoor een negende plek het hoogst haalbare was. Ocon won met zijn Alpine gevolgd door Lewis die tweede werd.

 

Op de helft van het seizoen zag de stand er zo uit: Lewis 195 punten en Max 187 punten.

 

Race 12

Hier is niet veel over te vertellen sinds er niet is geraced. Toch zijn er halve punten gegeven. Max begon op pole en kreeg dus 12.5 punten. Russel kwalificeerde zich zeer goed als tweede waardoor WIlliams in een lange tijd weer op het podium stond. Hamilton werd derde en kreeg 7.5 punten.

 

Race 13

WOW. De GP van Zandvoort. Wat een thuisoverwinning voor Max. Hamilton werd tweede met op het einde nog de snelste ronde.

 

Race 14

De tweede race met het sprint-race concept. Max werd hierin tweede waardoor hij, na de tweede beroemde crash dit seizoen, toch nog met twee punten naar huis ging en de leiding bewaarde. Ricciardo werd knap eerste met zijn McLaren.

 

Race 15

Wat een chaotisch einde met de regen. Norris leek te winnen door op de droge banden te blijven. Dit was echter een slecht idee. Hamilton pakte de overwinning met bijna een minuut voorsprong op Max die tweede werd.

 

Race 16

Een niet al te beste dag voor Lewis die niet verder kwam dan een vijfde plek. Max werd prima tweede.

 

Race 17

Wat een spannend einde had deze race ook zeg. Lewis kwam steeds dichterbij, maar wist niet snel genoeg te zijn om de overwinning te pakken die naar Max ging.

 

Met nog 5 races te gaan belooft het een spannend seizoen te worden. Max staat nu bovenaan met 287.5 punten tegenover de 275.5 van Lewis.

Voor alle nieuwtjes rondom de Formule 1 en Max kun je terecht bij GP Today.net

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader