Auto's, Motoren & BandenZakelijk

4 belangrijke aandachtspunten bij het leasen van een bedrijfswagen

Het aanbod in bedrijfswagens is ontzettend uitgebreid. Dat is dan ook niet zo gek, want een bedrijfswagen kan natuurlijk voor heel veel verschillende zaken worden gebruikt. Denk jij er over na om een bedrijfswagen te kopen of misschien zelfs te leasen? Dan wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Maar wat zijn nu echt belangrijke aandachtspunten? Een bedrijfswagen leasen: waar moet je aan denken?

1. Leasen of kopen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of het slimmer is om te leasen of te kopen. Die vraag kan enkel jij beantwoorden. Er is geen kant-en-klare oplossing. Het maakt eigenlijk niet uit waar je voor kiest. Zowel leasen als kopen heeft voordelen. In de meeste gevallen kiezen bedrijven er echter toch voor om een bedrijfswagen te leasen. Maar waarom is dat? We zetten de voordelen voor je op een rijtje:
Je betaalt iedere maand exact hetzelfde bedrag. Hier zit alles bij inbegrepen (exclusief de brandstofkosten). Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Bovendien komt periodiek onderhoud voor de rekening van de leasemaatschappij. Hierdoor kom je dus nooit voor onverwachtse kosten te staan. Wel zo prettig.

Je profiteert van talloze fiscale voordelen als je voor het leasen van een bedrijfswagen kiest.

Je geniet van meer risicospreiding in jouw wagenpark.

2. Bespreek het leasecontract ook met het personeel

Vaak is het zelf lastig te bepalen wat er precies nodig is in een bedrijfswagen. Zeker als je hier zelf nauwelijks gebruik van maakt. Daarom is het goed om het leasecontract ook met je personeel te bespreken. Vraag wat zij nodig hebben om goed werk te kunnen verrichten. Op die manier weet je precies hoe de wagen ingericht moet worden. Denk hierbij aan benodigde accessoires, laadvermogen, enzovoorts. Door het optimaliseren van de leasewagen verhoog je de productiviteit van jouw personeel en verbeter je dus ook jouw bedrijf.

3. Zijn de laadruimte en het laadvermogen naar wens?

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een bedrijfswagen direct geheel naar wens is. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een bedrijfswagen beschikbaar die geheel naar wens is. Maar maak het jezelf niet te makkelijk. Kies niet voor de eerste de beste bedrijfswagen die je kunt vinden, maar oriënteer je goed. Wellicht is er een bedrijfswagen in de buurt die volledig bij jouw wensen aansluit. In dat geval is het natuurlijk veel verstandiger om hier wat extra geld aan uit te geven. Als de laadruimte en het laadvermogen geheel naar wens zijn, zal dit uiteindelijk immers ook heel veel plezier en een verhoogde productiviteit opleveren.

4. Hoe hoog is het trekvermogen?

Moet je voor het werk ook rijden met een aanhangwagen? Dan is het natuurlijk goed om te weten hoe hoog het trekvermogen is en of er al een trekhaak aanwezig is. Zo weet je zeker dat je al je werkzaamheden met de nieuwe bedrijfswagen kunt verrichten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader