Zakelijk

Kosten besparen met een printer leasen

Behalve de aanschafkosten brengt het aanschaffen van een printer gedurende het gebruik ook nog kosten met zich mee. Hier moet je denken aan geld voor reparaties, het vervangen van de toner en het papier en kosten voor het onderhoud. Met een printer leasen kun je deze kosten voorkomen.

Kies de juiste printer

De eerste printer die je tegenkomt ga je niet meteen leasen. Er komen vaste en variabele kosten bij kijken waardoor het verstandig is om deze van tevoren al een beetje te weten. Als je gaat voor een goedkopere printer dan kun je verwachten dat je meer betaalt voor de toners. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk alsnog meer geld betaalt met printen. Kijk voordat je een printer leased ook naar de functies waarover de printer allemaal beschikt.

Wat zijn de voordelen?

Een printer leasen scheelt een hoop gedoe en je zit niet met een eenmalige hoge investering. De servicevoorwaarden zijn vaak in het leasecontract terug te vinden. Hierdoor heb je een printer die altijd werkt. De printer wordt vaak gelijk op dezelfde dag vervangen zodra er iets kapot is. Het voordeel hiervan is dat je dus nooit zonder printer zit. Je hebt de mogelijkheid om de hardware van de printer te vernieuwen zodra het leasecontract is afgelopen. Dit zorgt ervoor dat je printer altijd up to date blijft.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van een printer leasen is dat het wel iets duurder is op de lange termijn dan dat je het product zou kopen. Je betaalt als huurder een soort rente over de printer dit zorgt ervoor dat je aan het einde van het leasecontract waarschijnlijk meer hebt betaald dan dat de printer daadwerkelijk zou kosten. Bij een leasecontract zit je voor een bepaalde tijd vast aan de printer. Hierdoor kun je het niet meteen opzeggen wanneer je wilt. Dit kan als een nadeel ervaren worden.

Besparen op het printen

Er zijn een aantal tips om te besparen op je printkosten naast een printer leasen. Print in zwart- of grijstinten zodat je geen kleur cartridges verspilt. Je printer verbruikt minder inkt als je kiest voor een duurzame printer. Dit kun je uitzoeken op verschillende printer vergelijkingswebsites. Ten slotte bespaar je papier door dubbelzijdig te printen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader