AlgemeenTelefonie & InternetZakelijk

5 dingen die je niet moet vergeten als zzp’er

Werken, we moeten het allemaal om onszelf te kunnen onderhouden en leuke dingen te kopen. We werken hier in Nederland dan ook wat af. Veel mensen werken voor een bedrijf en hebben een manager die het voortouw neemt, maar steeds meer mensen willen toch iets anders. Die gaan liever zelf aan de slag zonder toekijk van bovenaf. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niks vergeet? Dat is de vraag die aan de hand van vijf dingen wordt besproken. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke energie zzp, de telefoon- en internetbundel, netwerken, je pensioen of een beroepsvereniging.

De energierekening

Het eerste ding dat je niet moet vergeten als zzp’er, vooral als je vanuit huis werkt, is het zo goedkoop mogelijk houden van de energierekening door te kijken naar zakelijke energie speciaal voor zzp’ers. Dit kan namelijk ongelooflijk schelen in de kosten op lange termijn, denk bijvoorbeeld aan de apparatuur die er wordt gebruikt of het lichtgebruik in de late uurtjes. Het zou natuurlijk zonde zijn als er kosten bespaard kunnen worden, maar dat niet gedaan wordt.

De telefoon- en internetbundel

Het tweede ding dat je niet moet vergeten, aansluitend op het vorige punt, is de telefoon- en internetrekening. Deze is vaak ook goedkoper af te sluiten wanneer je aangeeft dat je als zzp’er aan het werk bent. Het klinkt misschien als heel logisch, maar het zou je verbazen hoeveel mensen vergeten waar ze op kunnen besparen. En wees nu eerlijk, wie wil er niet geld besparen op zo veel mogelijk manieren?

Netwerken, netwerken, netwerken

Het derde, en net zo logisch klinkend als hiervoor, ding dat je niet moet vergeten is het creëren en onderhouden van je netwerk. Zonder netwerk heb je immers geen klanten en dus geen inkomsten. Netwerken wordt tegenwoordig ook steeds makkelijker gemaakt door websites als LinkedIn en dergelijke, maar ook door het maken van een eigen website zet je jou en jouw bedrijf op de digitale kaart. Netwerken is iets wat je je gehele carrière zal moeten blijven doen, maar dit is niet het einde van de wereld. Het is juist een mooie manier om met verschillende mensen in contact te komen.

Je pensioenplan

Het vierde ding dat je niet moet vergeten als je aan de slag gaat als zzp’er is het aan de kant houden van geld voor je pensioen. Als zzp’ers sta je er alleen voor, dus je moet ook zelf zorgen dat je nagedacht hebt over de toekomst. Zeker op jongere leeftijd is pensioen nog een begrip dat ver weg is. Je kan het beste pad voor jou het allerbeste overleggen tijdens een consult met een specialist, maar we willen het toch nog even benoemd hebben.

Sluit je aan bij een beroepsvereniging

Het vijfde, en laatste, ding dat je niet moet vergeten als je aan het werk bent als zzp’er is het oriënteren op en misschien zelfs aansluiten bij een beroepsvereniging. Er zijn verschillende voordelen hieraan, maar alles hangt natuurlijk af van de branche waarin je werkzaam bent. Je kunt bijvoorbeeld makkelijker in contact komen met collega’s en zo op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader