WebwinkelsWonen / Huis en Tuin

Dit moet je weten over de verzorging van je beukenhaag

Een beukenhaag is een enorm populaire tuinafscheiding. Veel mensen hebben een beukenhaag staan. Denk je erover om bij Beukplanten een beukenhaag te kopen? In dit artikel geven we je wat tips over het verzorgen van de beukenhaag.

 

Zoals we al schreven staat een beukenhaag in enorm veel tuinen als tuinafscheiding. Dat is niet zo gek, want een beukenhaag staat mooi in vrijwel iedere tuin. De beukenhaag is niet wintergroen. De bladeren worden in de herfst langzaam bruin, maar deze blijven wel aan de haag zitten. Dat maakt dat de haag de tuin altijd goed af blijft schermen en dat deze er mooi uit blijft zien. De beukenhaag is er in twee versies: een groene versie en een rode versie.

Het planten van de beukenhaag

Wanneer je een beukenhaag gaat planten, zijn er al een aantal dingen waar je op moet letten, zo geef je je haag een goede start. Hieronder sommen we al deze dingen even kort voor je op. 

 

  • Om de wortels van de haag zit vaak een verpakking. Haal de verpakking pas van de wortels af op het moment dat je de haag in de grond wilt stoppen, zo voorkom je dat deze uitdroogt.
  • Gebruik een bodemverbeteraar, zoals beukengrond of hagengrond
  • Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de hagen zit. Houd een afstand van ongeveer 50 centimeter tussen de hagen zitten.
  • De donkere bast van de planten moet boven de grond staan, plant de haag dus niet te diep.
  • Snoei de haag na het planten aan de bovenkant wat terug, zo krijg je een mooie dichte haag. Wil je juist dat de haag wat hoger wordt? Dan laat je het snoeien het beste even achterwege.

Bemesten

Je kunt de beukenhaag het beste twee keer per jaar bemesten. Zo zorg je ervoor dat hij toegang heeft tot voldoende voedingsstoffen en dat hij goed kan groeien. De bemesting breng je aan de voor- en achterkant van de haag aan en hark je licht in de grond. Je kunt daarbij ook het beste een organische en biologische meststof geschikt voor hagen kopen. De eerste keer bemesten doe je in maart of april, de tweede keer doe je drie maanden later, dus in juni of juli. 

Snoeien

Net als bemesten, moet je de beukenhaag twee keer per jaar snoeien. Je kunt dit het beste in mei of juni doen en dan later in augustus nog een keertje. Bij vorst mag je de haag absoluut niet snoeien, deze vriest dan namelijk kapot. Snoei ook niet te diep (je mag best tot de helft snoeien), wanneer je te dicht op de stam snoeit, groeit de haag namelijk niet goed meer uit.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Close
Back to top button
ajax-loader