FietsenWebwinkels

Elektrische fietsen zijn hip

De hippe elektrische fiets

Mijn hemel, zijn er al veel mensen die zich daar druk over maken? Je zou je zo kunnen voorstellen dat de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets, waarschijnlijk zelfs je eerste elektrische fiets, al een avontuur op zich is, zonder je te hoeven afvragen of het rijwiel wel hip is.
En wat is hip eigenlijk met de logische vervolgvraag: waar moet een hippe elektrische fiets aan voldoen?
Overigens krijg je dezelfde soort vragen als je andere eigenschappen toevoegt aan de beschrijving voor de elektrische fiets. Meestal keren we dan terug naar de gewone fiets, voegen een accu en een motor toe en hopelijk verkrijgen we dan hetzelfde effect voor die elektrische fiets. Daarnaast heb je talloze andere fietsen, zoals een transportfiets bijvoorbeeld.

Elektrische fiets

Wat is ‘hip’?
Hip, volgens de verschillende definities is: modern, modieus, cool, blits, bij de tijd, de mode volgend, flitsend, gedurfd, modebewust, trendy, vlot, stoer, opvallend.

Hip en de elektrische fiets
Modieus, de mode volgend, modebewust
Hoewel deze term meestal van toepassing is op kleding, kunnen ook andere zaken hierop beoordeeld worden. De vraag wordt dan: is de elektrische fiets in de mode? En het antwoord is: absoluut!

Modern, bij de tijd, trendy
Dit is aan geen enkele twijfel onderhevig. Hoewel de elektrische fiets zelfs al in de 19e eeuw rondreed, zien we het vooral als één van de meest markante ontwikkelingen van de 21e eeuw.

Cool, blits, stoer
Dit is kwestie van opvatting, want wat de één cool en blits vindt, vindt een ander sullig en saai. Laten we het eens met een vraag proberen: kijk jij, als er een fiets je inhaalt op het fietspad, of die fiets elektrisch is? Waarschijnlijk wel met de bijgedachte dat je er misschien zelf wel eentje wilt aanschaffen.

Flitsend, vlot
Wel, het idee achter de elektrische fiets is ondersteuning van de eigen fietsbeweging, zodat je gemakkelijk een pittige snelheid aan kunt houden. Ziet dat er vlot en flitsend uit? Niet echt eigenlijk, maar wel erg ontspannen.

Gedurfd
Misschien was er in het begin van deze eeuw iets van: wow, gaat dat niet te snel met die elektrische fiets, die durft! Maar de elektrische fiets is al bijna ingeburgerd en voor vrijwel iedereen prijstechnisch zelfs bereikbaar.

Opvallend
Nog niet zo lang geleden was dat wel het geval, toen elektrische fietsen nog een nieuwigheidje vormden, tegenover zien we er zo veel dat we het nauwelijks nog merken. Aan opvallend kunnen we nog een tweede betekenis hangen: is er veel verschil in hoe een gewone en een elektrische fiets eruit zien? Het antwoord is nee, want zoveel verschil is er eigenlijk niet. Je ziet dan wel de accu onder de bagagedrager, maar je moet soms goed kijken om te ontdekken of er een achterwielmotor, een voorwielmotor of een middenmotor op gemonteerd is.

De elektrische fietsen van www.city-bikes.nl: zijn ze hip?

Om heel eerlijk te zijn, gezien de verschillende beschrijvingen, niet echt. Ze zien er uit als gewone fietsen met een pakketje op, sorry, onder de bagagedrager achter. De Spirit E-Folding N3 heeft wel iets, maar dat komt omdat het een vouwfiets is. Verder valt designmatig de licht naar boven gekromde bovenbuis van de Spirit Avance N8 herenfiets op, maar ook dat heeft niks te maken met het feit dat het om een elektrische fiets gaat.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader