Speelgoed & SpelWebwinkels

Slapen met een knuffeldier

Promotionele producten zoals speelgoed en knuffels kunnen vaak worden bekeken voor meer praktische items zoals tassen of opladers. Het zal je echter misschien verbazen dat opgezette dieren grote gezondheidsvoordelen bieden voor zowel kinderen als volwassenen. Dit betekent dat ze een relatiegeschenk zijn dat blijft geven.

Leren om jezelf te kalmeren

De beste dieren knuffel zullen alle leeftijden aanspreken en maken van je geldinzamelingsactie op school een groot succes. Wil je leren hoe opgezette dieren mensen hun hele leven helpen groeien en leren? Lees verder om de wetenschap achter opgezette dieren te ontdekken en hoe bewezen is dat ze geweldige geschenken zijn.
Het is niet verwonderlijk om een kind de hele dag aan een knuffelkonijn te zien hangen. Ze zijn zacht en knuffeling, dus wat is er niet leuk aan? Maar je hebt misschien niet nagedacht over de rol die opgezette dieren spelen in de ontwikkeling van een jong kind. Lees verder om meer te weten te komen over de manieren waarop een knuffeldier essentieel kan zijn voor de emotionele en sociale groei van jouw kind.

Behalve dat ze er schattig uitzien, zijn opgezette dieren belangrijk om jonge kinderen te helpen omgaan met angst en stress. Dit komt omdat wanneer baby’s en peuters gescheiden zijn van een ouder of verzorger, ze vaak angst voelen door de scheiding. Hoe kan een knuffeldier helpen? Knuffels leren baby’s hoe ze zichzelf kunnen kalmeren. In het eerste jaar van een kind kan het vaak moeilijk zijn om te leren omgaan met negatieve emoties. Maar wanneer ze leren om naar een favoriet knuffeldier te reiken, kunnen ze een essentiële emotionele vaardigheid ontwikkelen die doorgaat tot in de volwassenheid.

Dieren Knuffel

Vroege sociale ontwikkeling

Opgezette dieren zijn ook goede vrienden – zowel in het echt als in het echt. Op welke manier? Ze kunnen peuters helpen sociale vaardigheden te ontwikkelen terwijl ze omgaan met een ‘vriend’. Tot de leeftijd van twee of drie jaar spelen de meeste kinderen nog alleen en zijn ze nog niet begonnen met het verkennen van het spelen in groepen. Speelgoed zoals knuffelbeesten stimuleert fantasiespel, waardoor kinderen leren hoe ze met anderen moeten omgaan.

Een eenjarige kan bijvoorbeeld doen alsof hij zijn Disney knuffel een fles geeft. Of een peuter kan zijn knuffelkonijn mee laten gaan op de schommel, omdat hij de leuke ervaring wil delen met een speelkameraadje. Deze vroege speelfase is ook een belangrijke tijd voor hen om empathie en mededogen te leren. Terwijl jonge kinderen spelen en voor hun knuffeldieren zorgen, beginnen hun hersenen belangrijke emotionele verbindingen te vormen. Later in het leven zal deze vaardigheid belangrijk zijn bij het aangaan van vriendschappen en relaties.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader