Wonen / Huis en Tuin

Het verduurzamen van een huis

Sinds de benzineprijzen dagelijks nieuwe records verbreken, zijn we op zoek naar verschillende manieren om onze maandelijkse lasten te verlagen. Zo zijn er vast al een aantal buren begonnen met het installeren van zonnepanelen of zie je steeds vaker de houtkachels weer branden. Er zijn allerlei manieren om de maandelijkse rekening te reduceren. Maar wat als je net een huis hebt gekocht bij Van der Eijken Makelaardij? Welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Zorg voor gasvrij wonen

Mocht je een wat oudere woning hebben gekocht die volledig verbouwd moet worden, probeer deze woning zo te verbouwen dat je in de toekomst gasvrij kunt leven. Zo is het mogelijk om je vloerverwarming te verwarmen met zonne-energie. Er zijn nog meerdere mogelijkheden om gasvrij te wonen zoals het installeren van een pelletkachel of het gebruik maken van een warmtepomp.

Goede isolatie

Nu al deze warmte op een gasvrije manier opgewekt is, wil je hier natuurlijk zo efficiënt mogelijk mee omgaan. In de zomer wil je de warmte zo lang mogelijk buiten houden, terwijl je gedurende de winter de warmte het liefst zo lang mogelijk binnen houdt. Zorg er dus voor dat je niet bespaart op de juiste isolatie, deze investering betaalt zich terug!

Een oplaadpunt voor een elektrische auto

Mocht je al zonnepanelen hebben gelegd, is de volgende optie een grote aanrader. Het laten installeren van een oplaadpunt voor elektrische auto’s kan zeker met de huidige hoge brandstofprijzen een grote vermindering zijn op de maandelijkse kosten. Zo liggen de gemiddelde uitgaven voor benzine per gezin op €100,- per maand. Wanneer je genoodzaakt bent met twee gezinsauto’s te rijden kun je deze €100,- het beste verhogen naar €300,- of €400,- per maand. Verminder jij dit met elektrisch rijden tot €0,-? Een flinke besparing dus! Met een elektrische auto kom je al gauw dicht in de buurt van dit doel. 

Kies voor duurzame apparatuur

Kijk bij aanschaf van een nieuwe wasmachine, vaatwasser of droger vooral naar het energieverbruik. Vaak zijn zuinigere machines iets duurder in aanschafprijs maar dit betaalt zich op de langere termijn zeker terug! Ook kan het interessant zijn om een tweedehands machine te kopen, zo zijn de aanschafkosten ook al een stuk lager. Op zoek naar meer tips over duurzaam wonen? Lees dan zeker even dit artikel!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader