Recreatie en Vrije tijdWerk en Opleiding

Optimaal genieten van je tuin met deze tips

Ga je ook direct naar buiten, als de temperaturen op beginnen te lopen? Het liefst geniet je het hele jaar door van de tuin! Vaak wordt gesteld dat de tuin het verlengde van de woonkamer binnen moet zijn. Er zijn verschillende manieren om dit te bewerkstelligen. Heb je al eens gedacht aan het gebruik van een tuinhuis in je tuin? Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een tuinhuis te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je het tuinhuis in het najaar en de winter kunt gebruiken om je tuinmeubelen te beschermen. Tijdens een zomers buitje biedt het tuinhuis je beschutting. Een plekje om je even terug te trekken!

Beschutting van een veranda op de zomeravonden

Beschutting wordt je niet alleen geboden door een tuinhuis. Ook een veranda is het overwegen waard. Je hebt geen last van een zomers buitje en kunt de zijkanten ervan afsluiten om eveneens geen last te hebben van de wind. Het sluiten van de zijkanten van een veranda maakt dat je daarnaast al vroeg in het jaar naar buiten kunt. In het voorjaar is het vaak met name de snijdende wind, die het koud maakt. Heb je al eens overwogen om de veranda te combineren met een heater? Een heater houdt je warm op de zomeravond. In plaats van een heater op elektra of gas, zou je ook voor een traditionele vuurkorf kunnen kiezen. Nadeel hiervan is dat je deze niet op de veranda kunt gebruiken; zet deze er net buiten om brand of andere vormen van schade te voorkomen.

Kies voor een zwembad in de tuin

Een hele andere manier om het hele jaar door van je tuin te kunnen genieten, is het gebruik van een spa. Het verwarmde water, maakt dat je ook in de herfst en winter de tuin in kunt! In plaats van een jacuzzi zou je voor een zwembad kunnen kiezen. Het zwembad werkt verkoelend in de warme zomermaanden. Niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je kinderen en hun vriendjes en vriendinnen! Het kopen van een zwembad en spa is steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Mede doordat de gemiddelde prijs hiervan veel lager ligt, dan men op voorhand vaak verwacht. Veel mensen denken dat een spa of zwembad alleen te betalen is door mensen met een villa. Het tegendeel blijkt waar te zijn!

Zorg dat er altijd iets bloeit in de tuin

Voldoende kleur in de tuin is essentieel om er het hele jaar door van te kunnen genieten. Zorg er daarom voor dat er altijd iets bloeit. Op internet vind je meer informatie over de bloeiperiode van een plant. Let er hierbij ook op, dat de planten en heesters in de tuin wintergroen zijn. Zeker in een kleinere tuin, bijvoorbeeld de tuin bij een tussenwoning, is dit aan te raden. Zo is de tuin het hele jaar door mooi en geniet je er niet alleen in de zomer van! Het is een probleem waar veel mensen mee zitten, doordat onvoldoende op de bloeiperiode en winterhardheid van de verschillende planten is gelet.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader