Fietsen

E bike zorgt voor een vluggere reis

Een effectief vervoermiddel

Nederland is een land waarin niemand een fiets kan wegdenken. In de grote steden krioelt het ervan en het is een effectief vervoermiddel. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om in plaats van met de auto, de fiets te pakken om naar het werk te komen. Voor kortere afstanden wordt er vaak een ‘normale’ fiets gebruikt, voor langere afstanden hoor je steeds meer over de E bikes. Het gemak hiervan, maar ook de voordelen kun je overal lezen en ook wordt het aangemoedigd.

Voordelen

Er zijn ontzettend veel voordelen wanneer je op de fiets gaat. Gezondheid staat hierbij dan ook voorop. Het immuunsysteem zal sterker worden waardoor de kans op ziekte ook kleiner word. Fietsen helpt om te ontspannen, maar ook het stressniveau zal lager komen te liggen. Dit heeft ook er weer mee te maken dat je beter zal slapen. Je kan gewichtsverlies realiseren door te gaan fietsen, hierbij zal in plaats van het vet, de spieropbouw toenemen. Al met al zijn er nog talloze voordelen aan het fietsen verbonden. Geen enkele reden om ‘nee’ te zeggen tegen een rondje fietsen. Fietsen kopen biedt genoeg voordelen.

E-bikes

Elektrische fietsen / E bikes

E bikes kunnen een uitkomst bieden wanneer het fietsen zonder trapondersteuning wat te zwaar is of wanneer je langere afstanden moet afleggen. Naast dat het fietsen op zichzelf al gezond is zijn er ook een aantal voordelen wanneer je voor een één van de E bikes kiest.
Het trappen zal lichter zijn en comfortabeler.
Wanneer je dit fijn vindt kun je hogere snelheden bereiken zonder te veel moeite. De ‘standaard’ uitvoeringen gaan vaak tot rond de 25 kilometer per uur. Ook zijn er uitvoeringen die ondersteuning kunnen geven tot ongeveer 45 kilometer per uur, dit worden ‘speed pedelecs’ genoemd. Echter is het op een speed pedelec verplicht om een help te dragen.
Een langere afstand is meestal beter uit te houden op E bikes dan zonder. Ook is de reistijd aanzienlijk korter.
Wat voor velen ook belangrijk is zijn de milieuvriendelijke aspecten. Ook zijn de meeste accu’s ervoor gemaakt om gerecycled te worden.

Mocht het op de normale fiets voldoende zijn, maar je wil meer comfort? Dan is het advies om naar E bikes te gaan kijken. Dit kan onder meer bij fietsenwinkel Almere. Medewerkers kunnen u meer advies geven over de werking van E bikes en de overige vragen die je zou willen stellen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader