Zakelijk

Wat zijn de beste SEO tools?

Met Search Engine Optimization (SEO) probeer je jouw webpagina zo hoog mogelijk in de resultaten van een zoekmachine te krijgen. De algoritmes van deze zoekmachines kunnen soms vrij ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hele hoop SEO tools die jou daarbij kunnen helpen, of je inzicht kunnen geven in de prestaties van jouw website. Maar welke tools bestaan er allemaal, en welke tools kun je het beste gebruiken? Hieronder een kleine greep uit de beste SEO tools op de markt.

MajesticSEO

Allereest hebben we MajesticSEO: deze SEO tool analyseert lange url-lijsten en bekijkt welke het belangrijkste zijn. Met zijn enorm uitgebreide Link Intelligence Database kun je bekijken hoe websites op het internet via links met elkaar verbonden zijn. Je kunt van willekeurige links zien of ze van waarde zijn voor jouw website. Enig nadeel: je hebt hiervoor wel een betaald account nodig. Met een gratis account zie je maar een beperkte analyse.

Check My Links

De naam zegt het al: Check My Links controleert of alle links op jouw website kloppen. Met het zogenoemde linkbuilding kun je je SEO score namelijk verbeteren. Linkbuilding is het plaatsen van interne en externe links op je website. Met deze tool, die je simpelweg kunt toevoegen als extensie aan Chrome, kun je dus checken welke links er op jouw website wel en niet werken. Zo hoef je dit niet helemaal handmatig te checken. Nog een voordeel: deze SEO tool is helemaal gratis.

Mozbar

Mozbar is een handige SEO tool die jou een handig inzicht geeft in zoekwoorden voor jouw webpagina. Zo checkt deze tool hoe jouw huidige zoekwoorden het doen, en welke keywords er nog meer bij jouw pagina passen. Tevens kan de tool je vertellen hoe goed jouw pagina scoort in zoekmachines, en je daarnaast de ranking van een bepaalde pagina laten zien. Het installeren van deze SEO tool is ook nog eens enorm eenvoudig. Je kunt ‘m namelijk als extensie toevoegen aan de browser die je gebruikt. Daarna maak je simpelweg een account aan bij Moz, en je bent klaar om je SEO scores te verbeteren!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader