Webwinkels

De beste motorhelmen van 2021

Het belangrijkste bij een motorhelm kopen is dat hij veilig is. Natuurlijk is het dan ook fijn dat hij er een beetje goed uitziet. Er worden veel onderzoeken gedaan voordat een motorhelm op de markt komt. Hier worden dan ook dure materialen voor gebruikt. Hierdoor betaal je al snel een hoop geld voor een goede en mooie motorhelm. Maar wat zijn nou de beste motorhelmen van 2021? Dat lees je hier!

Verschillende soorten motorhelmen

Er zijn heel veel verschillende soorten motorhelmen verkrijgbaar. De jethelm is een open helm waar geen kinbescherming aanwezig is aan de voorkant. Hierdoor is deze helm wat minder veilig. De integraalhelm is wel volledig gesloten en biedt hierdoor een goede bescherming. Het heeft verschillende ventilatiegleuven en een ingebouwd zonnevizier. De systeemhelm zit tussen de twee hierboven in. Via een scharnierconstructie is het kinstuk aanwezig en dit kan vastgeklikt worden naar onder en boven. Dan heb je ook nog de crosshelm deze is speciaal voor de motorcross ontworpen. Ze zijn licht en hebben een goed kinstuk om meer zuurstof te bieden.

Materialen

Motorhelmen zijn in veel verschillende materialen verkrijgbaar. Meestal wordt er carbon, glasvezel en polycarbonaat gebruikt. Het goedkoopste materiaal is polycarbonaat. Deze worden in hun vorm geperst. Dit biedt een goede bescherming maar werkt alleen wanneer het materiaal taai is. De buitenste schaal hardt uit door in de zon te rijden hierdoor neemt dan ook de beschermingsgraad af. Motorhelmen van glasvezel worden met de hand gemaakt waardoor ze gelijk prijziger zijn maar hierdoor ook lichter en fijner zitten. De motorhelmen gemaakt van carbon zijn het duurst maar zitten nog lichter en comfortabeler.

Populaire merken

De Shark helmen zijn de populairste motorhelmen van 2021. De Nolan helmen, de Vinz helmen en de Roof helmen doen het ook goed. Ten slotte worden ook de Schuberth helmen, de Bell helmen en de Lazer motorhelmen steeds populairder. Het is lastig om te zeggen wat het beste merk motorhelm is. Maar de merken die hierboven genoemd zijn, zijn in ieder geval wel betrouwbare merken die zeker aan te raden zijn als je een goede helm zoekt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader