Auto's, Motoren & Banden

Waar moet je allemaal op letten tijdens de verkoop van je auto?

Er komt nog best veel kijken bij de verkoop van je auto. Zo moet je de juiste prijs geven, controleren of alles nog werkt (niemand wil namelijk een kapotte auto kopen). Ook een juiste naamsoverdracht is belangrijk. Wanneer dit niet goed kan de nieuwe eigenaar, of zelfs jij, met problemen komen te zitten die flink veel geld kunnen kosten. Waar je nog meer op moet letten krijg je te weten in dit artikel.

 

Vloeistoffen

Check altijd voordat je de definitieve verkoop laat plaatsvinden of alle vloeistoffen nog voldoende zijn. Zo moet je kijken of het oliepeil nog genoeg is. Nu hoef je dit niet zo snel bij te vullen wanneer je auto een paar jaar oud is, maar vooral bij de oudere auto’s kan dit sneller gaan. Ook moet je kijken naar bijvoorbeeld de remvloeistof en koelvloeistof.

 

Banden

De banden checken is ook een essentieel onderdeel van de verkoop van de auto waar je op moet letten. Banden moeten namelijk aan verschillende eisen voldoen. De eerste is de bandenspanning. De bandenspanning die bij jouw auto hoort kan weer anders zijn dan die van een ander. Hoe hoog deze is staat in het instructieboekje die bij je auto zit. Dit zal rond de 2,0 bar zijn. De verkeerde bandenspanning kan er voor zorgen dat je minder grip op de weg hebt, meer benzine gebruikt en een hogere slijtage hebt. Een slechte bandenspanningen kan er ook voor zorgen dat je ongeveer 150 euro meer aan benzine kwijt per jaar.

Ook het profiel van de band is iets waar je naar moet kijken. Dit kan vooral goed van te pas komen wanneer het wegdek nat is. Met een band die te weinig profiel heeft kan aquaplaning plaatsvinden. Dit houdt in dat de banden te weinig water kan verwerken en zo minder grip heeft waardoor je weg kunt glijden.

 

Foto’s

Foto’s zijn iets belangrijks waar je op moet letten bij de verkoop. Je kunt zelf wel foto’s maken, maar wanneer deze van slechte kwaliteit zijn of je laat niet alles zien kan het veel langer duren totdat je auto verkocht is. Lukt het je niet om zelf goede foto’s te maken? Kijk dan eens of de automotive studio van Rotoview Studios iets voor jou is. Hier worden professionele foto’s gemaakt op een draaiplateau waardoor je auto vanuit alle kanten wordt gefotografeerd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader