Wonen / Huis en Tuin

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

Als je een huis gaat kopen, komen daar veel dingen bij kijken. Er zijn bij het kopen van een huis allerlei verschillende factoren die invloed hebben op bijvoorbeeld de prijs van het huis of de kwaliteit van het huis. Bij het kopen van een huis zijn er ook allerlei addertjes onder het gras en valkuilen. Het is dus belangrijk dat je goed oplet en geen gehaaste of naïeve keuzes maakt. Je vraagt je misschien af waar je dan op moet letten en hoe je dit zo goed mogelijk kan aanpakken. We gaan je daar in dit artikel mee helpen.

Onderhandelen

Goed onderhandelen kan je duizenden euro´s schelen, dit is dus van groot belang. Voor veel mensen is de woningmarkt toch nog best een onbekend terrein en veel mensen weten niet hoe ze een huis kopen moeten aanpakken. Of dat nou gaat om het onderhandelen over de prijs of een huis vinden dat voldoet aan alle eisen. Voor veel mensen is dit nog best een uitdaging. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een huis te kopen. Een aankoopmakelaar zou je bijvoorbeeld kunnen helpen met het kopen van een huis dat voldoet aan jouw wensen en met het onderhandelen over de prijs. Zo bespaar je je zelf dus heel wat euro´s. Daarnaast begeleidt de makelaar je van begin tot eind met alles wat te maken heeft met de koop van je huis. Hierdoor ontwijk je veel addertjes onder het gras. Ook zou je gebruik kunnen maken van de huizenbemiddelaar of Funda. Er zijn nog veel meer verschillende websites die je kunnen helpen bij het snel verkopen van je huis. Het is ook de perfecte website om een huis te vinden, je kan vaak specifieke locaties opzoeken en in welke prijscategorie je een huis zoekt. 

Juridische afhandeling

Bij het kopen van een huis is het verstandig om de juridische controles niet te vergeten. Als je bijvoorbeeld een huis na een scheiding koopt of een huis krijgt door een erfenis, kan het een ingewikkelder verhaal worden. Wanneer je een huis erft, dan moet je ook erfbelasting over dit huis betalen. Hoe hoger de erfenis, hoe hoger de erfbelasting. Het kan ook zijn dat er nog een restschuld op het huis rust. Wanneer je de erfenis volledig accepteert, zul je in dat geval ook de bijbehorende restschuld accepteren. Zoek dit van tevoren dus goed uit en zorg dat de juridische afhandeling van het huis erven goed verloopt.

Ontbindende voorwaarden

Het is erg belangrijk dat je bij het kopen van een huis ontbindende voorwaarden hebt. Dit zorgt ervoor dat je van de koop af kunt als er onverwachte dingen gebeuren. Je kan bijvoorbeeld een ´voorbehoud van financiering´ in het voorlopig koopcontract hebben, dit kan je beschermen wanneer dat je geen hypotheek kan krijgen. Je kan dan dus ook nog van de koop afzien. Ontbindende voorwaarden zijn dus erg belangrijk. Er zijn verkopers die deze voorwaarden liever niet in het koopcontract hebben, maar daar moet je jezelf niets van aantrekken. Zonder ontbindende voorwaarden kun je grote risico’s lopen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader