Hobby & KlussenWonen / Huis en Tuin

Jouw huis een schilderbeurt geven

De beste periode om jouw woning te verven is tussen april en oktober. De gemiddelde temperatuur van deze periode zorgt voor een mooi en goed eindresultaat en dit is vooral belangrijk wanneer je buiten gaat schilderen. In dit artikel vind je handige informatie die je kunt gebruiken wanneer je jouw huis wilt gaan verven. Lees dus snel verder als jouw huis binnenkort weer toe is aan een verfbeurt. 

Beste tijd om je huis te schilderen

Gemiddeld is de buitenkant van een woning elke vijf tot zes jaar toe aan een schilderbeurt. Voor de binnenkant is dit gemiddelde één keer in de zeven jaar. Het kan ook korter of langer duren voordat jouw huis aan de beurt is. Dit hangt af van het aantal laklagen, weersinvloeden, het materiaal dat geverfd is en wat voor kwaliteit verf er gebruikt is. Wanneer het schilderwerk afgeeft, blaasjes of scheurtjes heeft, de verf is verkleurd of het hout rot is, is het tijd om het schilderwerk op te knappen. De zonkant van de woning is een goede graadmeter om te zien of het schilderwerk aangepakt moet worden. Aan deze kant is het schilderwerk namelijk het meest kwetsbaar. Wanneer je gaat schilderen kan het handig zijn om een ASC Rolsteiger te kopen via rolsteiger.net, zo weet je dat je overal bij kunt tijdens het schilderen van je huis. 

Wat doen bij algaanslag op het schilderwerk? 

Veel huizen in Nederland hebben door vocht algaanslag op het schilderwerk zitten. De mossen, algen en schimmels tasten de verf aan, hierdoor verkleurt de verf en kan deze zelfs los laten. Daarom is het onderhouden van schilderwerk echt iets wat je moet doen. Je kunt het beste een zachte doek of spons gebruiken met reinigingsmiddel dat hiervoor bedoelt is wanneer je deze algaanslag wilt verwijderen. 

De binnenkant van het huis schilderen

Het kan slim zijn om de buiten- en binnenkant van je huis in één keer te laten schilderen. De binnen- en buitenkozijnen zijn één geheel en het is handig om hier rekening mee te houden. Als het vochtig is in huis, kan dit vocht van binnen naar buiten trekken. Aan de binnenkant van de woning zijn er buiten de kozijnen meer dingen die geschilderd moeten worden, denk hierbij aan de trap en de deuren. 

Het weer tijdens het schilderen

Wil jij het beste en mooiste resultaat van schilderwerk creëren aan de buitenkant van je huis? Dan is het slim de kwast te pakken tussen april en oktober. De temperatuur ligt dan tussen de 10 en 25 graden en hierdoor droogt de verf het mooiste op. Het moet ook niet te vochtig zijn buiten wanneer je gaat schilderen, want dan kan er condens tussen de verflagen komen te zitten. Daarentegen is schilderen in de volle zon ook niet ideaal aangezien het oplosmiddel in de verf dan te snel kan verdampen. Een schilder werkt daarom ‘achter de zon aan’. Dit houdt in dat je begint met het schilderwerk aan de kant van het huis waar de zon al is geweest.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader