Wonen / Huis en Tuin

Haal het meest uit jouw kleine badkamerruimte

Een beperkte ruimte hoeft geen probleem te zijn bij het renoveren van de badkamer. Met behulp van deze handige badkamerideeën bereik jij het optimale resultaat van de verbouwing. Een kleine badkamer hoeft dan ook niet onder te doen voor een grotere badkamer. In dit artikel delen we alle tips en tricks om het beste uit jouw kleine badkamer ruimte te halen.

Wees innovatief

Met innovatieve keuzes kan je al veel ruimte besparen zodat je het meeste haalt uit jouw kleine badkamerruimte. Kies bijvoorbeeld voor meubels of sanitair met een dubbele functie, zoals de spiegelkast. Bouw een inbouwtoiletrolhouder met ruimte voor reserverollen in de dubbele wand van je inbouwtoilet: het ziet er super-de-luxe uit en je bespaart ruimte!

Douche

Heb je een smalle doucheruimte? Kijk dan of het mogelijk is om voor een verzonken opbergplaats aan te brengen, met behulp van de inbouwnis, plaats van het installeren uitstekende wandplanken of rekjes die al snel in de weg zitten in een smalle ruimte. Overweeg een douchebakcombinatie in plaats van een vrijstaande douche om de ruimte te optimaliseren. Een andere optie is om een ​​douche te installeren met een schuifdeur in plaats van een deur die naar buiten zwaait. Zo maximaliseer je de ruimte om daadwerkelijk te kunnen douchen en heb je misschien wel voldoende ruimte gecreëerd om er een mooie regendouche te installeren!

Wastafel

Voor elke badkamerindeling is er een passende wastafel verkrijgbaar. Wastafels kun je krijgen in bijna elke vorm of afmeting. Een hoekwastafel maakt badkamerruimte dankzij de kleine omvang. Je kan ook voor een wastafel kiezen die je aan de muur bevestigd, in tegenstelling tot een waskom die vaak ietsje van de muur afstaat op een apart wastafelmeubel. Door te kiezen voor een hangende wastafel met wastafelmeubel, maak je ook vloerruimte vrij, terwijl je ook extra opbergruimte toevoegt.  Moet het nog smaller? Zoek dan naar een ondiep wastafel, al dan niet met bijbehorend (hangend) meubel. Dit is een simpele manier om ruimte te besparen in een kleine badkamer. 

Toilet

Er zijn maar een beperkt aantal soorten en maten van gangbare toiletten beschikbaar en de meeste modellen lijken sterk op elkaar. Om ruimte te besparen, kijk dan vooral naar de locatie van het toilet in de badkamer. Je kunt het beste het toilet in de hoek naast kast- en deuropeningen een plek geven om eventuele loze ruimte toch optimaal te benutten. 

Speel met badkamerontwerp

Badkamerproducten kunnen veel ruimte besparen maar de manier waarop je de kamer inricht kan ook een flinke impact hebben. Probeer dus eerst goed op schaal uit te tekenen hoe jij de badkamer wilt indelen, uiteraard heb je te maken met de plek van de aansluitingen en afvoeren, maar misschien valt daar door een installateur ook nog het een en ander in te wijzigen. Door eerst naar de tekentafel te gaan krijg je een beter beeld van de mogelijkheden binnen je badkamerruimte en kom je niet voor verrassingen te staan.

Kleurenschema

Gebruik grote patronen of een strak, minimalistisch ontwerp. Behang met drukke patronen kan de badkamer kleiner doen lijken. Hoewel heldere of zachte kleuren worden aanbevolen om badkamers groter te laten lijken, kan je ook overwegen om dezelfde verfkleur gebruiken als aangrenzende kamers of gangen om de ruimte te verenigen en daarmee optisch uit te breiden.

Decor

Beperk het gebruik van accessoires of decoraties die de ruimte er rommelig uit kunnen laten zien. Gebruik in plaats daarvan middelgrote accessoires of decoratie elementen, zoals een schilderij of een langwerpige plant om je badkamer het uiterlijk van een grotere of bredere ruimte te geven. Verticale kasten, zoals een hangende kolomkast, kunnen hetzelfde effect hebben.

Spiegel

Ga je voor een grote of kleine spiegel? Afhankelijk van wat je met je ruimte wilt bereiken, kunnen ze de illusie wekken dat een ruimte groter is dan hij in werkelijkheid is. Hoge spiegels kunnen bijvoorbeeld jouw plafonds hoger laten lijken, terwijl wat bredere spiegels aan de muur diepte kunnen toevoegen.

Verlichting

Verlichting is een handige troef om met de ruimte te spelen. Het zachtere licht heeft een vervagend effect op de grenzen van de badkamer, terwijl grotere verlichtingsarmaturen de ruimte er rommelig uit kunnen laten zien. 

Ten slotte voegen badkamers waarde toe aan huizen voor wederverkoop en zijn dit de ruimten die elke dag worden gebruikt. De badkamerruimte verdient dus zeker de volle aandacht wanneer jij aan de slag gaat met het interieur van je huis.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader