Bouw en Vastgoed

Wat is een akoestisch plafond?

U zoekt akoestische plafondpanelen waarschijnlijk omdat u geluidshinder ervaart. Om beter te begrijpen wat voor soort akoestisch plafond u nodig heeft, leggen we uit wat akoestiek is. Trillingen die voortbewegen veroorzaken geluid. Akoestiek is de nagalm van klank. Hoe hard geluid klinkt hangt af van het materiaal op wanden, vloeren en plafonds. Hoe gladder dit materiaal, hoe meer geluid terugkaatst en hoe langer het duurt eer de nagalm verdwijnt. 

Denk bijvoorbeeld aan een kerk. Kale stenen muren, vloeren en plafonds, de nagalm van klappen hoort u nog lang. Hoe “opener” een oppervlakte is, hoe meer geluidsabsorptie. Bijvoorbeeld een muziekstudio met muren bedekt met zeer open foam met bobbelige structuren. 

Geluidsabsorptie is overigens iets anders dan geluidsisolatie. Bij geluidsisolatie bedoelen we isolatie om geluid tegen te houden dat een ruimte niet uit of in mag. Bijvoorbeeld het isoleren van buitenmuren in een drukke straat of het isoleren van een discotheek tegen geluidsoverlast.

Waarom akoestische systeemplafonds of akoestische plafondplaten
Herkent u dit? U bent de laatste in de werkruimte, iedereen is naar huis, de computers worden afgesloten en de ventilatie gaat uit. De stilte is oorverdovend! Toch heeft u overdag eigenlijk niet in de gaten hoeveel geluid u omgeeft. Al dit geluid komt binnen, want onbewust luistert u naar alles wat u hoort. U luistert namelijk naar álle gesprekken, ook al denkt u van niet. Dit leidt enorm af en uw productiviteit gaat omlaag. Daarom is het goed een akoestisch plafond te nemen om minder geluid en stress te ervaren en productiever te worden.

Waar kunnen akoestische plafondpanelen worden toegepast?
Simpel gezegd kunnen akoestische systeemplafonds en akoestische plafondpanelen overal worden toegepast. 

Natuurlijk in huis, maar voornamelijk in kantoren, vergaderruimten, winkels, scholen, gezondheidszorg, industrie en bioscopen.

Wij maken akoestische plafonds in zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Wat voor soort akoestische plafonds bestaan er?
Het bekendst zijn de akoestische systeemplafonds. Hierbij hangt een raster van plafondprofielen aan het oorspronkelijke plafond. In dit raster worden akoestische plafondplaten gelegd.

Er zijn ook akoestische plafonds die direct op het bestaande plafond worden aangebracht. De akoestische plafondpanelen worden dan gelijmd op het originele plafond.

Daarnaast zijn er akoestische plafondeilanden. Dit zijn plafondplaten die verspreid en vaak variërend in grootte als een eilandengroep van het plafond hangen en zo geluidsabsorberend werken.

U kunt bij al deze vormen kiezen voor wit, maar met kleur kunt u tevens een warmere sfeer creëren of juist kiezen voor zeer trendy plafonds.

 

Akoestische systeemplafonds, prijs en advies
Wij kennen als geen ander alle vormen van akoestische oplossingen. Een prijsindicatie kunnen wij u geven zodra wij met u besproken hebben wat er voor uw situatie nodig is. Onze materialen zijn direct uit voorraad leverbaar.  Neemt u vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader