Wonen / Huis en Tuin

Kun je een huis terughuren na verkoop?

Als je een eigen huis hebt met veel overwaarde, dan beschik je over een groot vermogen. Je kunt echter niet bij het geld omdat het vastzit in de stenen. Heb je toch veel geld nodig? Dan is het mogelijk om het huis te verkopen en terug te huren. Zo kun je in je eigen woning blijven wonen en toch profiteren van de overwaarde.

Waarom je woning verkopen en terughuren

Als je de overwaarde van je koopwoning in handen wilt krijgen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Je kunt bijvoorbeeld een (extra) hypotheek op het huis nemen. Dit kan echter alleen als je voldoende inkomen hebt om de maandelijkse rente en aflossing te betalen. Bovendien is de rente niet meer aftrekbaar voor de belasting. De maandlasten kunnen hierdoor dus behoorlijk toenemen. Een andere mogelijkheid is te verhuizen naar een goedkopere woning of een huurhuis. In beide gevallen moet je de woning verlaten, terwijl dat misschien niet is wat je wilt. Een derde optie is het verkopen van de woning en hem weer terughuren. Dan heb je wel het geld in handen maar je hoeft niet te verhuizen.

Je huis terughuren na verkoop – Bagro Vastgoed maakt het mogelijk

Als je besluit je woning te verkopen om hem vervolgens weer terug te huren, dan kun je terecht bij vastgoedmakelaars die daarin gespecialiseerd zijn. In Dinteloord vind je bijvoorbeeld Bagro Vastgoed. Bij dit bedrijf vraag je eenvoudig een voorlopig bod aan op de woning. Wil je vervolgens het huis terughuren na verkoop? Bagro Vastgoed regelt het. Je profiteert snel van de vele voordelen die dit heeft:

– je krijgt de beschikking over de overwaarde zonder te hoeven verhuizen of een hypotheek te hoeven afsluiten;

– je hoeft je niet meer druk te maken over het onderhoud;

– wil je in de toekomst alsnog verhuizen, dan kun je gemakkelijk van de woning af: je hoeft alleen nog maar de huur op te zeggen.

 

Misschien maak je je zorgen om de kosten rondom de verkoop en de tijd die het kost. Dat is niet nodig: Bagro Vastgoed regelt het snel en zonder bijkomende kosten voor jou. Het bod dat je krijgt, is het bedrag dat je krijgt. Zo woon je nog lang en zorgeloos in je eigen huurwoning.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader