Wonen / Huis en Tuin

Traplift huren: de grootste voordelen op een rijtje

 

Als je mobiliteit steeds verder achteruitgaat, kan traplopen risico’s met zich meebrengen. Een kleine misstap op de trap kan al grote gevolgen hebben. Vind je het niet meer verantwoord om de trap op en af te lopen, maar wil je niet verhuizen? Dan biedt een traplift uitkomst. Je denkt misschien dat je zo’n lift alleen kunt kopen, maar dat is niet het geval. Huren behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Om te bepalen of dit een optie is, zetten we hier de grootste voordelen van een traplift huren op een rijtje.

Je betaalt een vast bedrag per maand

Een nieuwe traplift voor een rechte trap kost je nieuw al snel een kleine 3000 euro. Heb je een trap met bocht(en)? Dan ben je minimaal 5000 euro kwijt aan een traplift. Je moet dit geld direct aftikken als je voor kopen kiest. Bij huren is dit niet het geval, want je betaalt een vast bedrag per maand voor de stoeltjeslift. Hierdoor weet je waar je aan toe bent.

Bij het huren van een traplift ontkom je er overigens niet aan om aan het begin een groter bedrag te investeren. Je huurt namelijk alleen de stoel en de motor, de rail koop je zelf. Dit onderdeel van de traplift wordt op maat gemaakt, waardoor je hem niet kunt huren. Toch hoef je een minder groot bedrag neer te tellen dan wanneer je de traplift koopt. Een trapliftrail kost ongeveer 2000 euro.

De lift wordt geplaatst en verwijderd

Om een traplift goed en veilig te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat hij op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Als je ervoor kiest om een lift voor je trap te huren, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Er komt namelijk een monteur langs om de lift te plaatsen. Na het verstrijken van de huurtermijn bel je naar de leverancier om een afspraak te maken voor demontage. Zij sturen vervolgens een monteur bij je langs om de lift weer te verwijderen. De trap is hierna weer vrij beloopbaar.

Onderhoud is bij de huurprijs inbegrepen

De meeste mensen gaan ervan uit dat zij een traplift altijd veilig kunnen gebruiken. Helaas is dit allesbehalve vanzelfsprekend. Reden genoeg om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Huur je een traplift? Dan wordt dit allemaal voor je geregeld. De leverancier neemt contact met je op om een afspraak te maken voor onderhoud. Naderhand krijg je geen rekening, want de kosten zijn bij de huurprijs inbegrepen.

Tweedehands traplift in plaats van huren

Een traplift huren brengt de nodige voordelen met zich mee, maar misschien gaat je voorkeur toch uit naar kopen. Vind je een nieuwe traplift te duur? Dan is een tweedehands traplift misschien een optie. Je betaalt hier toch al snel zo’n 1000 euro minder voor. Dit komt doordat je een gereviseerde stoel en motor krijgt. De rail is – net als bij huren – wel nieuw. Deze moet immers op maat gemaakt worden voor jouw trap. Omdat geen enkele trap hetzelfde is, biedt een gebruikte rail geen uitkomst.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader