Zakelijk

Salarisadministratie uitbesteden en het voordeel voor ondernemers

Salarisadministratie is iets wat de meeste mensen niet graag doen. Het kost veel tijd en voor veel mensen is het best ingewikkeld. Het inhuren van een administratiekantoor is prettig wanneer je een eigen bedrijf met werknemers hebt. In dit artikel lees je wat salarisadministratie precies is en waarom het fijn is om dit uit te besteden. 

Wat is salarisadministratie?

Salarisadministratie is eigenlijk het proces van het betalen van je werknemers. Dit is overigens niet alleen de uiteindelijke betaling van het salaris maar hier komt veel meer bij kijken. Er moeten loonheffingen worden ingehouden, alles moet goed bijgehouden worden en de juiste bedragen moeten worden overgemaakt. 

Salarisadministratie is echt een hele belangrijke maar ook soms ingewikkelde en saaie bijkomstigheid wanneer je een eigen bedrijf hebt. De kans is groot dat jij je werknemers iedere maand uitbetaald, dit betekent dus ook dat je iedere maand de salarisadministratie moet doen. De werkzaamheden hiervan bestaan uit het bepalen welk netto bedrag je aan je werknemers overmaakt, bepalen hoeveel loonheffing er van het bedrag ingehouden moet worden voor de belasting, het uitbetalen van het salaris en het sturen van een loonstrook. 

Voordelen van uitbesteden

Wanneer is het handig om de salarisadministratie uit te besteden? Dit is verstandig om te doen wanneer je er zelf weinig kennis over hebt en je een klein tot middelmatig bedrijf hebt. Met klein tot middelmatig wordt bedoeld een bedrijf met tussen de 10 en 50 werknemers. Wanneer je minder dan 10 werknemers in dienst hebt is het uitbesteden van de salarisadministratie relatief duur, dit komt omdat veel administratiekantoren een vaste prijs rekenen voor bedrijven tot 10 werknemers. Bedrijven met meer dan 50 werknemers doen meestal niet aan salarisadministratie uitbesteden, dit komt omdat deze bedrijven vaak iemand in dienst hebben om deze werkzaamheden te verrichten. 

Het grootste voordeel van het uitbesteden van de salarisadministratie is dat jij tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. Je houdt nu tijd over voor werkzaamheden waar je geld mee kunt verdienen. 

Een ander voordeel is dat een administratiekantoor precies weet wat zij doen dus worden er weinig tot geen fouten gemaakt. In dit geval kunnen fouten best vervelend zijn omdat je bijvoorbeeld een boete van de belastingdienst kunt ontvangen. Geen fouten maken is dus erg belangrijk.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader