Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur

De voor- en nadelen van verandazonwering

Een veranda voorziet je van extra woonruimte. Het hele jaar door kun je in dit overdekte deel van je tuin genieten. Vaak wordt een veranda tegen de woning aan geplaatst als een soort uitbouw. Ook komt het soms voor dat de veranda los in de tuin wordt gezet. Op warme zomerdagen kan een veranda snel opwarmen. Veranda zonwering maakt je veranda op dat soort momenten helemaal compleet.

 

Overweeg je de zonwering aan je veranda toe te voegen? Dan is het slim om je er beter in te verdiepen. Om zelf de voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen zetten we ze in dit artikel voor je op een rijtje. Met meer kennis van de veranda zonwering kun je bij inhuisplaza.nl kijken voor geschikte varianten.

De voordelen van verandazonwering

Warmte werend

Een eerste voordeel hebben we eigenlijk al genoemd. De zonwering zorgt ervoor dat de ergste hitte van buiten wordt tegengehouden. Het doek van de zonwering is op die manier gemaakt, dat het een deel van de zonnestralen weerkaatst. Dit maakt dat het binnen minder snel warm wordt. Tegelijkertijd krijg je er schaduw voor terug. Zo blijft het binnen wat koeler en hoeft een felle zon je er niet van te weerhouden om te genieten van je veranda. Naast dat het doek warmte weert, weert het ook vuil. Zo hoef je het dak of de ramen van je veranda minder snel schoon te maken.

De voordelen van binnen

In tegenstelling tot pergola zonwering, kun je met veranda zonwering nog genieten van de voordelen die het binnen zijn heeft. De veranda is namelijk een afgesloten ruimte waar je in de schaduw kunt gaan zitten. Zo heb je niet te maken met zaken als weersinvloeden of insecten. Je hoeft er niet over in te zitten of je mooie meubels of elektrische apparaten in je veranda zet, die kunnen binnen toch niet snel beschadigen. Je klapt de zonwering uit op het moment dat je dat zelf wilt.

De nadelen van verandazonwering

Onderhoud

Net als andere apparaten, heeft de zonwering van je veranda eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. Het doet het apparaat goed om op den duur het doek schoon te maken en de mechanische onderdelen te smeren. Dat kan een nadeel zijn van de zonwering.

Kosten

Hoe je het ook wendt of keert, bij het toevoegen van zonwering komen extra kosten kijken. Bovenop de veranda zelf moet je weer extra geld neerleggen voor de zonwering. Hier moet je wel voor open staan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader