Wonen / Huis en Tuin

Dit zijn de badkamertrends van 2022!

Vroeger was de badkamer een ruimte waarin men zich alleen wasten, naar de wc gingen of de wasmachine gebruikte. Tegenwoordig is de badkamer een plek voor mensen om te ontspannen en worden ze vaak ook zo ingericht naar hun specifieke wensen. Denk aan die stijlvolle badkamers met ruime douchecabines, mooie donkere tegels, wastafels, verlichting en meer. Het is dus een plek waar mensen tegenwoordig ook veel waarde aan hechten als het om stijl en interieur gaat. Hierdoor zijn er tegenwoordig alsmaar veranderende badkamertrends om aan mee te doen. Wat de badkamertrends voor het komende jaar zijn? In dit artikel vertellen we het je!

Trends

Dat de trends voor een stijlvolle badkamer als een gek aan het opkomen zijn is niet voor niets. Van stoere donkere tegels tot gouden douches en kranen: de badkamer is een plek om mee te pronken.

Zwevend sanitair

Als er iets populair is, is het wel zwevend sanitair. Denk bijvoorbeeld aan zwevende wastafelmeubels en wc’s. Dit betekent dat het sanitair boven de grond zweeft en daardoor een ruimtelijke indruk geeft. Hartstikke stijlvol en een pluspuntje: het is ook makkelijk schoon te maken. Wel zo prettig!

Losstaande baden

Een losstaand bad is terug van weggeweest. Denk aan de ontzettend ouderwetse baden middenin huis of buiten naast het huis: dat is nu weer hipper dan hip. Vervolgens werden ze weggeduwd in een hoek, ook wel met hoekbaden. Nu is een stijl losstaand bad nu weer helemaal de trend voor in de badkamer.

Donkere tegels

Donkere tegels zijn weer helemaal trendy. En dan niet in de jaren 70 stijl, nee, wel met een modernere insteek. Denk dan aan zwart, donkergrijs of zelfs donkerbruin. Tegenwoordig wordt er zelfs met een visgraat motief op de muren gewerkt. Een chique uitstraling dat een ruimtelijk gevoel geeft in je badkamer. Wil je liever een minimalistische stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor grotere, vierkante tegels.

Goudkleurig en zwart

Goudkleurig of zwarte kranen, douchekoppen en andere accessoires zijn hartstikke hip. Zoals goudkleurig en zwart bestek langzaam de keuken heeft veroverd, zijn deze kleuren ook helemaal trendy in de badkamer. Denk dan eens aan een goudkleurige of zwarte regendouche in plaats van het zilverkleurige RVS. Mooi is om wel bij één kleur te blijven: alles goud of alles zwart. Laat je vooral eens inspireren!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader